Concept ontwikkeling

Hoe raak je van de strategische ‘WAT’ naar het concrete en operationele ‘HOE’? Dit proces noemen wij conceptontwikkeling. Zijn er ideeën voor een nieuw(e) product, dienst, locatie of speelt er een intern of extern organisatievraagstuk waarbij conceptontwikkeling de uitkomst is? Wij ondersteunen in het effectief, tijdig, concreet en testbaar maken van nieuwe initiatieven. Proces optimalisatie, innovatief vermogen en creativiteit spelen hierin een essentiële rol.

“The reality is the best marketers are using both inbound marketing and marketing automation together, and they are getting great returns.”

Je hebt de (digitale) bedrijfsstrategie geformuleerd. De missie, visie, doelen en ambitie is helder. Maar wat dan? Het doel van conceptontwikkeling is dat het de brug vormt tussen de gevormde bedrijfsstrategie en de vertaling daarvan in concrete, operationele activiteiten. Iets dat uitmondt in een testbaar feit of propositie. Het doel is altijd om een nieuw idee zo snel mogelijk vorm te geven, zodat je hier daadwerkelijk mee aan de slag kunt en het niet slechts een idee blijft. Binnen conceptontwikkeling staan 3 fases centraal: denken, creëren en doorontwikkelen. 

Er ontstaat vaak een misvatting over het woord ‘concept’. Een concept is namelijk geen idee. Een concept is juist een tastbaar feit dat je kunt valideren (lees: testen) bij een bepaalde doelgroep. Hoe geweldig een idee misschien ook lijkt, het is niets waard. Het wordt pas iets waard zodra het idee begint te leven en er een valideerbaar verhaal ontstaat. Een concept bestaat uit content en een vorm die je in staat stelt je doelgroep in contact te laten treden met je idee. Een goed concept zorgt voor: validatie, briefing en draagvlak. 

Let us prove

ONZE FOCUS

Schermafbeelding 2020-07-13 om 13.07.07

Introduceren van een nieuw(e) product of dienst

Wanneer je een idee hebt voor een nieuw(e) product(lijn) of dienst is een sterk plan van aanpak met een duidelijke en realistische planning zeer belangrijk. Wij leveren de juiste tools, planningen en stellen ons netwerk ter beschikking om jou te helpen met het zo effectief mogelijk realiseren van je nieuwe idee en leren je hoe je deze sterk neerzet voor de buitenwereld.

–> Hoe ziet zo’n proces eruit?

Opzetten van een (nieuw) initiatief

We spreken uit ervaringen wanneer we zeggen dat er regelmatig nieuwe ideeën in ons op komen voor initiatieven. Deze hebben vaak een maatschappelijk doel. De aanpak hiervan structureren en goed begeleiden is erg belangrijk. Hoe zet je je idee om in de praktijk en welke risico’s loop je nu precies? Wat is het doel en de boodschap van je initiatief en hoe zorg je dat dit ook zo overkomt.

–> Wat heb je hiervoor nodig?

OTR_GAME_-_Knooppunt_60

Het ontwerpen van doeltreffende campagnes

Campagnes ontwerpen we in allerlei soorten en maten. Daar komt meer bij kijken dan je misschien denkt. Een goede campagnestrategie vereist projectmanagement. Wat is het doel van de campagne, welke KPI’s hangen hieraan vast, welke marketingmix zetten we in en hoe meten we het resultaat? Campagnes worden gevoerd omtrent specifieke evenementen zoals een EK of olympische spelen, maar zouden eigenlijk ook deel moeten uitmaken van de dagelijkse business. We spreken dan van een always on campaign. 

–> Campagne ontwerp op zijn best

Let us show:

portfolio