CRM

CRM, oftewel Customer Relationship Management, is de manier waarop uw organisatie de relatie en interactie met klanten aangaat en onderhoudt. 

Voeg je koptekst hier toe

Customer Relationship Management is ontzettend belangrijk omdat het mogelijkheden biedt om de relatie met klanten, collega’s, leveranciers en overige belanghebbenden te onderhouden en versterken. Vaak wordt er bij CRM direct gedacht aan systemen en software. Echter, CRM is veel meer dan alleen dat. Goede relaties opbouwen en klanten blijven volgen, ook nadat ze ‘binnen zijn’ is van cruciaal belang voor de continuïteit en dus het succes van uw organisatie. Wilt u uw bedrijf uitbouwen, uw klantrelaties nauw blijven monitoren en voorbereid zijn op de toekomst? Dan is een CRM- strategie onmisbaar binnen uw organisatie. CRM moet gezien worden als meer dan alleen een sales- en marketingtool. Bij alle overige afdelingen binnen uw organisatie zijn, door de effectieve inzet van CRM, grote bedrijfsvoordelen te behalen. 

Onze werkwijze/diensten:

1

CRM als strategie

CRM is veel meer dan alleen een technologie of systeem. Voor een succesvolle implementatie van CRM binnen uw organisatie, is het van cruciaal belang dat er van te voren wordt nagedacht over de manier waarop uw bedrijf met relatiebeheer om wilt gaan. Welke stappen zijn hier voor u van belang en welke normen en waarde hanteert u hierin? Alleen dan kan CRM u helpen om de relaties van uw organisatie te onderhouden.

CRM als proces

Ook CRM als proces gaat niet alleen over technologie. Technologie is namelijk pas de laatste stap in het proces van CRM implementatie binnen uw organisatie. Heeft u zicht op alle stakeholders en hoe u deze relaties wilt onderhouden? Vanuit de vooropgestelde CRM- strategie, is het belangrijk om de processen uit te denken zodat er geen belangrijke schakels worden overgeslagen en dat er een basis ligt om regelmatig op te reflecteren. 

2

3

CRM als technologie

Er zijn inmiddels ontelbare varianten van CRM- software pakketten, met ieder zijn eigen voordelen. CRM software wordt ingezet door organisaties om interacties tussen bedrijf en gebruikers vast te leggen, te rapporteren en te analyseren. Voor ieder soort organisatie is er wel een passend CRM- systeem te vinden. Om hierin de beste keuze te maken, zijn de eerste 2 stappen onmisbaar.