#FOLLOWMELIE - de kunst van jezelf kennen

In After hours bespreken we diverse onderwerpen die van belang zijn buiten onze werktijden. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke zaken, tips en tools die bijdragen aan het realiseren van succes. Daarnaast geven wij in After hours ook graag een beeld van hoe het runnen van een bedrijf nu echt verloopt, wat gaat goed maar zeker ook, wat gaat er fout. In deze blog bespreken we de #FOLLOWMELIE ofwel: de kunst van jezelf kennen om succesvol te worden.

Voeg je koptekst hier toe

Many others waste time, money, and energy simply pursuing the wrong path because it is the most popular one.

Tegenwoordig is iedereen wel een specialist of expert is iets toch? Althans dat krijgen we aangeleerd. De hoeveelheid advies en vooral mensen die je advies willen geven is en zijn er beschikbaar in overvloed. Soms zelfs in die enorme mate, dat je het risico loopt om je eigen visie te verliezen, puur en alleen doordat je te veel luistert naar anderen.

Als sinds kleins af aan werd ook mij geleerd dat, om succesvol te worden, veel geld te verdienen en droomvakanties overal ter wereld te kunnen realiseren, ik ergens specialist in moest worden. Op school werd me zelfs verteld dat wanneer ik geen specialist in iets zou worden, dit succesvol worden onmogelijk zou maken. Naar mijns inziens heeft deze blik gezorgd voor een harde mentaliteit en een totaal waanbeeld van de realiteit binnen de maatschappij.

Generalist vs. Specialist

Toen ik moest kiezen voor mijn vervolgopleiding koos ik bewust voor een brede, generalistische opleiding in plaats van een specialistische. Dit deed ik omdat ik op 16 jarige leeftijd al deze toekomstbepalende keuze moest maken, zonder dat ik ook maar enig idee had wat ik nou eigenlijk echt wilde doen. En laten we eerlijk zijn: degene die dit op 16 jarige leeftijd wel weten, zijn er weinig.

Op het moment dat ik hiervoor koos, had ik nog totaal geen idee van het beeld dat heerst betreft specialismes (zoals ik hierboven omschrijf). Ook bij mij kwam gedurende mijn opleiding en de ervaringen die ik opdeed de twijfel naar boven of ik niet toch voor een specialisme moest gaan. Want ja, daar word je tenslotte wél succesvol mee. En wat ik absoluut niet wilde was een gevoel van leegheid, verwarring en onzekerheid over mijn eigen toekomst. Een gevoel dat werd veroorzaakt doordat ik niet het gevoel had dat ik mijn ambities na kon gaan en succes kon krijgen zoals andere dit hebben gedaan. Hierdoor maakte ik dan ook de fout door te denken dat dezelfde weg volgens als hen, mij dit wel zou kunnen brengen.

Vandaag de dag

Nu ik regelmatig in aanraking kom met ontzettend veel verschillende mensen, met allemaal een andere achtergrond en geschiedenis, wordt mijn vermoeden alleen maar meer bevestigd. Namelijk door te denken dat er maar één weg is naar succes veroorzaak je burn-outs, depressies en een algeheel gevoel van ‘wat heeft het ook allemaal voor zin’. Veel mensen, inclusief mezelf en mensen om me heen, hebben geworsteld of zie ik worstelen met het feit dat ze het lastig vinden dat een ‘bewandeld’ pad voor hun niet bleek te werken. Het heeft niet hetzelfde resultaat opgeleverd zoals bij die vriend, collega of familielid, terwijl ze er dubbel zo hard voor werken.

Daarom hou ik mezelf altijd voor:
Als ik de reis/het proces niet bijna net zo leuk vind als de persoon die ik als voorbeeld heb, dan stop ik met de ‘follow me’ leugen. Niet alles is voor iedereen en geen enkel pad is gelijk gebouwd aan dat van een ander.

Wil je meer weten over ons, wat we eventueel voor elkaar kunnen betekenen of gewoon eens langskomen voor een kopje koffie? Kom gerust langs!

Vond je dit leuk? Deel ons bericht via:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
5/5

Unplayed Blog

The most powerfull leadership tool you have, is your own personal example.

Catagorieën:

Chapter Business
Let’s automate
After hours
Career lessons

The instagram feed

Instagram did not return a 200.

Onze social media:

Laatste posts:

Meest recente berichten

Onze laatste berichten:

sharpspring gold certified
chapter business
admin

Unplayed Sharpspring gold certified

CHAPTER BUSINESS Unplayed: Sharpspring Gold Certified partner JOSKA KOCH – 2 maart 2020 Sinds vorige week is Unplayed officieel erkend als ‘Sharpspring Gold Certified’. Middels

Lees verder »

JOIN OUR NEWSLETTER!

Ontvang regelmatig relevante updates, nieuws over ontwikkelingen en interessante persoonlijke verhalen.