#HAPPY BIRTHDAY - een terugblik op het afgelopen jaar

In career lessons bespreken wij belangrijke lessen die wij hebben geleerd gedurende onze ondernemersreis. Daarnaast reiken we regelmatig relevante tools, apps, kennisfeiten en meer aan om zowel je persoonlijke leven als je leven als professional te vergemakkelijken. Hoe ook jij vastberaden en vol vertrouwen je weg kunt vervolgen in je (beroeps)leven.. dat lees je in Career Lessons!

Voeg je koptekst hier toe

Change is inevitable, but personal growth is a choise.

Inmiddels alweer bijna 2 weken geleden.. 16 september, oftewel mijn verjaardag. In een jaar tijd kan veel gebeuren, dat blijkt wel weer. Ongeveer een jaar geleden zaten Dirk en ik aan de keukentafel het businessmodel canvas uit te werken nadat we onze eerste klant, eigenlijk zonder een concreet plan, binnenhaalde. Super leuk natuurlijk zo’n eerste klant, maar dan begint het pas echt.

Afgelopen jaar is er veel op ons afgekomen, op zakelijk aspect maar zeker ook op persoonlijk vlak. Desondanks ik niet echt veel waarde hecht aan mijn verjaardag, wel een mooi moment om eens terug te blikken op het afgelopen jaar.

Vaste baan vs. Ondernemerschap

November 2018 maakte ik de beslissing om per 1 januari 2019 fulltime te gaan werken voor Unplayed. Een beslissing gebaseerd op zowel het grote ongenoegen dat ik ervaarde toen in nog in loondienst werkte, maar ook gebaseerd op iets wat ik eigenlijk al heel lang wil: ondernemer worden. Iets wat van de buitenkant echt wel rooskleuriger lijkt dan dat het in werkelijkheid is. Maar dat neem ik met alle plezier voor lief, want er is niks dat mij gelukkiger maakt dan mijn eigen ding kunnen doen en bouwen aan iets dat van mijzelf is.. en van Dirk dan..

Perfectionisme

Een van de belangrijkste lessen die ik afgelopen jaar heb geleerd is dat ik mezelf best kan kwalificeren als een perfectionist. Enerzijds fijn omdat ik hierdoor zaken tot in detail goed kan regelen en bereid ben mijn verantwoordelijkheid te nemen. Een nadeel is wel, wanneer ik dan fouten maak, zie ik het direct als falen. Soms word ik zelfs angstig als zaken niet zo lopen dan dat ik me had voorgesteld. Afgelopen jaar heb ik geleerd, of eigenlijk ben ik aan het leren dat mijn perfectionisme afkomt van mijn eigen oordelen. Zo heb ik, net als waarschijnlijk ieder ander, bepaalde standaarden (van mezelf of aangeleerd door omgeving en maatschappij) waar ik me aan vasthoud.

Vanuit deze standaarden, oordeel ik op mezelf om te kijken in welke mate ik kan voldoen aan mijn, maar zeker ook andermans verwachtingen. Hoe heb ik het gedaan? Hoe vergelijk ik mezelf met anderen? Etc. etc. Mijn perfectionisme werkt me tegen wanneer ik geen balans meer heb in het willen voldoen aan bepaalde verwachtingen, zonder dat ik mezelf af en toe toesta om fouten te maken. Hierdoor ben je alleen nog maar gefocust op het ‘perfecte plaatje’ en dit staat rust en eigen geluk in de weg, waardoor ik juist fouten ga maken.

Al met al, als ik terugkijk over de periode van een jaar, mag ik zeer tevreden zijn. Ons bedrijf is enorm gegroeid en nog steeds groeiende en ook over mijn persoonlijke ontwikkeling ben ik tevreden. Natuurlijk speelt onzekerheid een rol en wil je altijd meer en beter, maar geluk staat altijd voorop.

 

Vond je dit leuk? Deel ons bericht via:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
5/5

Unplayed Blog

The most powerfull leadership tool you have, is your own personal example.

Catagorieën:

Chapter Business
Let’s automate
After hours
Career lessons

The instagram feed

Onze social media:

Laatste posts:

Onze laatste berichten:

Career lessons
admin

Lessen die we leren van instagram

Lessen die je leert van instagram In career lessons bespreken wij belangrijke lessen die wij hebben geleerd gedurende onze ondernemersreis. Daarnaast reiken we regelmatig relevante

Lees verder »

JOIN OUR NEWSLETTER!

Ontvang regelmatig relevante updates, nieuws over ontwikkelingen en interessante persoonlijke verhalen.

Sluit Menu