Het verhaal achter onze bedrijfsnaam

JOSKA KOCH – 22 november 2019

Een goede bedrijfsnaam. Lijkt makkelijk, is het zeer zeker niet. Je wil er een die niet alleen praktisch is, maar ook een die bij jou en je dienstverlening past en daarnaast een diepere betekenis met zich meedraagt. Voor ons was het vooral belangrijk dat we er een vonden die een sterk verband legt met onze dienstverlening, die een creatieve insteek heeft en ook niet onbelangrijk: dat de daarbij horende domeinnaam natuurlijk ook vrij was. Wat ook niet heel gemakkelijk bleek achteraf gezien kan ik je vertellen.

Waarom Unplayed

Uiteindelijk werd het Unplayed. Waarom? Omdat je er eigenlijk alles mee kan en het niet meteen duidelijk is wat we nu precies doen. Google technisch gezien misschien niet het aller slimste, maar goed inmiddels zijn er zoveel bureaus wiens naam begint met marketing…. dat je al behoorlijk veel paid advertising ertegenaan moet zetten wil je überhaupt op die termen gevonden worden. Daarnaast willen wij ons ook niet zomaar associëren met een standaard marketing/social media bureau, waar overigens niks mis mee is, maar wij zetten onze dienstverlening gewoon anders in.

E

“Stay true to your values. That’s why you were a success in the first place, and that’s how you make incredible things happen.”

Onbekend = onbemind = onbespeeld

Unplayed staat voor onbespeeld. Wij willen namelijk op creatieve en innovatie wijze organisaties ondersteunen bij het vinden van kansen om de continuïteit van een organisatie op maatschappelijk verantwoorde, maar zeker ook op leuke wijze, te kunnen waarborgen. Dus Unplayed als in: hoe kunnen we jouw organisatie helpen groeien en bedrijfsdoelen realiseren vanuit een marketingperspectief. Onbespeelde gebieden vinden waar veel rendement te behalen valt of je juist in een wedstrijd mengen tegen de concurrentie waarbij we natuurlijk streven naar de winst.

Unplayed bevat een knipoog, dat past bij ons. We kunnen er alle kanten mee op en worden niet direct in een hokje geplaatst waardoor we ongelimiteerde vrijheid hebben in onze creativiteit. Waarom dan un-played als domeinnaam? Omdat Unplayed zonder streepje simpelweg al is opgekocht door een of ander bedrijf wat er vervolgens niks mee doet maar wel 100 euro per maand voor vraagt. Yep, daarom!

Over Unplayed

Unplayed is een full-service Inbound marketing (automation) agency. Dit houdt in dat wij ons bezig houden met alle facetten die te maken hebben met de merkbeleving van jouw bedrijf. Onze blog is een online weerspiegeling van hoe wij zijn. Creatief, zakelijk en toch persoonlijk. Wij focussen ons op ‘verdiende aandacht’ in plaats van ‘gekochte media’.

Beniewd naar meer?

Benieuwd hoe Marketing Automation jou kan helpen?

JOIN OUR NEWSLETTER!

Ontvang regelmatig relevante updates, nieuws over ontwikkelingen en interessante persoonlijke verhalen.

Instagram did not return a 200.