Hoe haal je het optimale rendement uit je website?

In Chapter Business bespreken we allerlei soorten zakelijke aspecten die spelen in, of invloed hebben op onze organisatie. In deze wekelijkse rubriek bespreken we ons werk inhoudelijk, belichtten we verschillende klantsituaties en de samenwerkingen die wij aangaan. Daarnaast delen we regelmatig ons laatste nieuws en bespreken we belangrijke trends- en ontwikkelingen, zowel binnen onze branche als in onze organisatie. Een website is je online visitekaartje. Maar hoe zorg je nou dat deze daadwerkelijk ook rendabel is? Dat lees je in deze blog. 

Voeg je koptekst hier toe

A beautifully designed website isn't important, when they don't sell.

De website van je bedrijf, oftewel je online visitekaartje. In veel gevallen de eerste impressie die potentiële klanten krijgen van jouw bedrijf. Wanneer je deze op de juiste manier promoot, hebben honderden en soms wel duizenden mensen al een beeld van jouw bedrijf, product of dienstverlening opgedaan voordat ze contact met je opnemen of langskomen in de winkel. De website is eigenlijk je grootste online marketeer binnen je team. De oplossing om die grote aantallen websitebezoekers te converteren naar klanten, is misschien wel makkelijker dan je denkt…

We zien heel vaak website voorbijkomen waar duizenden euro’s in zijn geïnvesteerd, die er design technisch prachtig uitzien maar die functioneel gezien, nogal wat te wensen overlaten. Ze bevatten vaak veel te veel tekst of beschikken over een lastige navigatiestructuur. Tegenwoordig schrikt het de meeste bezoekers al meteen af wanneer ze niet direct de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Daarom is goed web development niet alleen meer een kwestie van een technisch hoogstandje neerzetten, maar komt een gezonde dosis van psychologische kennis ook zeker goed van pas.

Voordelen van je website optimaal benutten

  1. Vaak focust de tekst op websites zich op de kenmerken van het product of de dienst en juist niet op de voordelen wat het voor de consument kan betekenen (HET WAAROM!). Hiervoor worden vaak woorden gebruikt als kwaliteit, economisch, duurzaam en professioneel. Allemaal belangrijk natuurlijk, maar eigenlijk wil je de bezoeker ervan overtuigen dat je product geproduceerd wordt met liefde en dat je als dienstverlener zijnde je werk goed doet omdat je bijvoorbeeld gelooft in een bepaalde filosofie. En dus niet dat je een kwalitatief hoogwaardige kapper bent, want ja zeg nou zelf: als je het internet moet geloven, is iedereen dat tegenwoordig toch?
  2. Behandel jij je website eigenlijk al als onderdeel van je team? Je team beantwoordt iedere dag wel weer verschillende klantenvragen? Houdt in de gaten welke vragen het meest gesteld worden en verwerk dit in de inhoud van je website. En heb je ook al op iedere pagina een duidelijke CTA (call to action) vermeldt staan?
  3. Je wilt natuurlijk dat mensen je website leuk vinden om datgene wat je aanbiedt en niet omdat je heel facebook volpompt met massa advertenties. Toch is het niet verkeerd om een freeby op je website te plaatsen. Geef potentiële klanten iets gratis in ruil terug, wanneer ze hun gegevens met jou delen.
  4. Update en verander je website regelmatig. Zeker voor terugkerende bezoekers is het leuk om te zien dat er daadwerkelijk op frequente basis aanpassingen worden gedaan aan een website. Maak bijvoorbeeld gebruik van maand specials of plaats regelmatig nieuws updates.
  5. Heel basic, maar wordt toch vaak vergeten.. vermeld je website op alles wat je verder aan promotie materiaal verspreid. Je brieven, visitekaarten, folders, pamfletten, posters, lokale kranten etc.

Gebruik de potentiële consument als focus

En misschien wel het allerbelangrijkste: verdiep je regelmatig in de potentiële consument. Zet jezelf in zijn of haar schoenen en bekijk hoe jij in dat geval op zoek zou gaan naar de informatie die je nodig hebt. Wat ontbreekt er nog? Kijk ook gerust naar je concurrenten met dit oog en probeer hiervan te leren. Beter goed gejat dan slecht bedacht zeggen ze weleens..

De mens is over het algemeen lui. Daarom moet je website zo makkelijk mogelijk en visueel aantrekkelijk worden gemaakt. Ga je vervolgens ook nog eens je website behandelen alsof het onderdeel is van je vaste team, gegarandeerd dat je website meer succes zal gaan opleveren!

Haal jij alles uit je website? Laat het ons gratis en vrijblijvend controleren!

Vond je dit leuk? Deel ons bericht via:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
5/5

Unplayed Blog

The most powerfull leadership tool you have, is your own personal example.

Catagorieën:

Chapter Business
Let’s automate
After hours
Career lessons

The instagram feed

Instagram has returned invalid data.

Onze social media:

Laatste posts:

Onze laatste berichten:

sharpspring gold certified
chapter business
admin

Unplayed Sharpspring gold certified

CHAPTER BUSINESS Unplayed: Sharpspring Gold Certified partner JOSKA KOCH – 2 maart 2020 Sinds vorige week is Unplayed officieel erkend als ‘Sharpspring Gold Certified’. Middels

Lees verder »
Perfect Audiences
Let's automate
admin

Perfect Audiences

LET’S AUTOMATE PERFECT AUDIENCES BY SHARPSPRING JOSKA KOCH – 5 februari 2020 Perfect Audiences, een onderwerp wat we al kort besproken hebben in deze blog.

Lees verder »

JOIN OUR NEWSLETTER!

Ontvang regelmatig relevante updates, nieuws over ontwikkelingen en interessante persoonlijke verhalen.