sharpspring gold certified

Marketing automation

Marketing Automation integreren wij binnen bedrijven met als doel: het automatiseren en optimaliseren van marketing processen. Alle marketinginitiatieven worden gemonitord binnen één gebruiksvriendelijk platform met directe CRM koppeling. Hierdoor leren we de optimale marketingmix kennen en laten we (de afdelingen) Marketing en Sales beter samenwerken.

“The reality is the best marketers are using both inbound marketing and marketing automation together, and they are getting great returns.”

We richten Marketing Automation systemen in om organisaties te voorzien in een geautomatiseerd systeem waarbij ze hun potentiële klant ECHT leren kennen en op de meest effectieve manier door de customer journey heen leiden. Geen massacommunicatie meer, maar individuele targeting middels relevante – op de persoon afgestemde content. Marketing Automation is een ALL IN ONE platform en combineert marketingcommunicatie middelen en tactieken met sterke softwaretechnologie.

Met Marketing Automation garanderen we dat we de volgende doelen bereiken:

  • Het realiseren van een marketingstrategie gebaseerd op de lange termijn;
  • Het genereren van kwalitatieve leads;
  • Sterke focus op het after sales proces;
  • Het exact meten van de Return on Investment van de investering;
  • Focus op verdiende aandacht in plaatst van gekochte media.

Marketing Automation is inmiddels ondenkbaar in ons huidige marketingtijdperk. Kwalitatieve leads binnenhalen wordt steeds lastiger en brengt ook steeds hogere kosten met zich mee. Ook de conversiepercentages van bijvoorbeeld facebookadvertising worden alsmaar lager. O.a. hieruit kunnen we concluderen dat het steeds lastiger en vooral ook duurder wordt om je potentiële klant te bereiken in onze steeds sneller groeiende onlinewereld. De vraag die je je daarbij kunt stellen is ook: moet je wel afhankelijk (willen) zijn van advertising en wil je je primair richten op het gevecht om de meest lagen kosten voor clicks of de toppositie binnen zoekmachines te veroveren?

We willen allemaal een duurzame, stabiele organisatie met voldoende continuïteit. Marketing Automation ondersteunt je hierbij. In de praktijk merken wij dat Marketing Automation vooral wordt ingezet in de volgende situaties:

Let us prove

ONZE FOCUS

Stimuleren van kwalitatieve leads en sales

We leren je perfecte klant kennen en beschrijven deze aan de hand van verschillende aspecten. Welke behoefte heeft je (potentiële) klant? Waar en wanneer kunnen we hem/haar bereiken en hoe worden aankoopbeslissingen genomen? Vervolgens stellen we relevante content op we voorzien aan jouw ideale klant op het juiste moment. Je kunt bierbij denken aan infographics, video’s, tekstuele content, handleidingen etc. Tot slot meten we continu het gedrag op individueel niveau waardoor we de klant steeds beter leren kennen en de kans op conversie hoger wordt.

–> Benieuwd wie jouw ‘ideale’ klant is en hoe je hem/haar het beste kunt benaderen?

Optimaliseren marketing- en salesprocessen

Binnen organisaties waar sprake is van een Sales en/of Marketingafdeling merken we vaak dat andere organisatievraagstukken naar boven komen. Hoe ziet ons marketing en verkoopproces eruit? Hoe kunnen we deze processen optimaliseren en beter op elkaar laten aansluiten? Hoe zorgen we ervoor dat we meer draagvlak creëren binnen de afdeling sales ten opzichte van de marketing en vice versa. Al dat soort vragen kunnen we tackelen middels een effectieve inzet van een Marketing Automation systeem waarbij we jullie eigen CRM met gemak kunnen integreren.

–> Hoe kun je werkprocessen optimaliseren?

Exact meten en overleggen van Return On Investment

Een heikel punt binnen marketing blijft het overleggen van resultaat. Wat is nu precies het rendement van onze investering in marketing? Deze vraag krijgen we vaak en dat vinden we niet meer dan logisch. Vandaar dat wij het Belangrijk vinden om de exacte Return On Investment van de totale investering alsook van losse marketinginitiatieven te overleggen. Zo meten we wat wel en niet werkt en welke verbeteringen we moeten doorvoeren om sneller onze Strategische (Marketing) doelen samen te behalen met de ondersteuning van Marketing Automation.

–> Wil je het vrijblijvend een keer proberen?

Let us show

Portfolio

Onze partners in

Marketing Automation