Marketing automation

Marketing Automation is een onderdeel van de technologie om Marketing en Sales bij elkaar te kunnen brengen. Onderstaand wordt de essentie van Marketing Automation toegelicht en hoe de werkwijze van Unplayed voor uw organisatie eruitziet.

 

“The reality is the best marketers are using both inbound marketing and marketing automation together, and they are getting great returns.”

“The reality is the best marketers are using both inbound marketing and marketing automation together, and they are getting great returns.”

Wat is Marketing Automation?

Marketing Automation is een krachtige ontwikkeling waarbij de ondersteuning vanaf de prospectfase constant gepersonaliseerd wordt binnen de ‘Buyer Journey’ (het aankoopproces). Het inzetten van Marketing Automation lijdt tot een hogere en kwalitatieve lead generatie, het verhogen van de conversie en het verbeteren van de productiviteit.  Marketing Automation word steeds meer ingezet en is zeker niet alleen actief in de B2B markt maar ook de B2C ecommerce markt.

Uiteindelijk draait het erom dat bij dergelijke Data management platformen de gehele keten van online interacties worden neergezet, uitgevoerd en gemonitord. Vanwege deze dynamische en persoonlijke manier van content verschaffen is het mogelijk een uitgebreid profiel op te bouwen. Hierdoor is jou organisatie vervolgens in staat op intelligente wijze een geautomatiseerd dialoog uit te voeren, gebaseerd op zowel impliciet als expliciet gedrag.

Vergeet niet dat Marketing Automation een onderdeel is van het gehele marketingproces. Er zijn veel samenhangende factoren die deze software en dus jou organisatie tot een succes kunnen maken. Het vormen van een doordachte strategie is het fundament van al je marketing activiteiten. Meer informatie over deze factoren? Klik hier.

Wanneer moet je starten met Marketing Automation?

Iedere organisatie kan starten met Marketing Automation. Maar dit gaat niet zonder een goed data plan. Om te starten met Marketing Automation zul je eerst moeten weten waarom je gebruik wil maken van deze software en wat je hiermee wil bereiken? Om jezelf een handje op weg te helpen hebben wij een checklist waarmee je kunt kijken of jou organisatie voldoet aan de algemene eisen voor het gebruik van Marketing Automation.

Marketing Automation is heel erg duur! Of toch niet?

Marketing Automation hoeft niet per direct duur te zijn en is totaal afhankelijk van de behoefte die jij als organisatie hebt. Uiteraard gaan kosten gepaard met de functionaliteiten van de software. Daarom is het goed om in kaart te brengen waar de behoefte van jou organisatie ligt. Unplayed kan middels een strategisch consult samen met u de ervaringen delen van Marketing Automation door het gebruik van Sharpspring. Zo krijgt je binnen één consult een duidelijk beeld waar Marketing Automation jou  mee verder kan helpen en de structuur in jou marketingbeleid .

Graag delen wij onze kennis met jou organisatie en presteren wij de mogelijkheden van Marketing Automation in een vrijblijvende afspraak. Zorgen jullie voor de koffie? Dan komen wij graag langs!

Onze werkwijze/diensten:

1

Opstellen marketing blauwdruk

Om te bepalen hoe je jouw ideale situatie zo snel mogelijk kunt realiseren, is het eerst belangrijk om te weten waar je op het moment precies staat. Een marketing blauwdruk vormt de basis voor het zo optimaal mogelijk implementeren van een marketingstrategie en de vertaling hiervan in operationele marketingactiviteiten. 

Content Marketing

Goede en effectieve inzet van content zorgt ervoor dat jij gevonden wordt op zoekresultaten waarop je gevonden wilt worden. We gaan samen op zoek naar de (latente) behoeften van jouw klant. Jij bent tenslotte de absolute vakspecialist binnen de markt. Middels de inzet van blogposts, e-books, webinars, case studies, e-mail marketing, videomarketing of infographics zijn (potentiële)klanten te overtuigen van jouw boodschap en datgene wat jij voor ze kunt betekenen. Content marketing zorgt voor meer (kwalitatieve) bezoekers en uiteindelijk nieuwe leads.

2

3

Bezoekers genereren

Waarschijnlijk zit je bomvol ideeën voor het generen van content. Maar hoe zorgen we ervoor dat potentiële klanten, deze content ook daadwerkelijk vindt? Dit doen we middels SEO (Search Engine Optimization), zoekwoord analyses en social media marketing. Frequent bloggen is een van de beste manieren om kwalitatieve bezoekers te genereren en gezochte informatie aan te bieden. Middels social media gaan we deze content op effectieve wijze promoten zodat het de zichtbaarheid van je bedrijf kan verhogen. 

Bezoekers converteren naar leads

Veel bezoekers hebben op je webpagina is natuurlijk leuk om te zien in de cijfers, maar uiteindelijk gaat het erom dat deze ook converteren naar leads. Het is daarom van belang dat je ze stimuleert om in actie te komen. Om te beginnen moet het voor de bezoekers direct duidelijk zijn wat er van hem/haar wordt gevraagd. Wanneer klanten op een landingspagina terechtkomen waar 5 verschillende boodschappen in ‘verstopt’ zitten is de kans nagenoeg 100% dat je de bezoeker kwijtraakt. Middels goede landingspagina’s, duidelijke call to actions en lead formulieren zorgen we ervoor dat bezoekers actief gebruik maken van jouw website. 

4

5

Leads converteren naar klant

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het gros van de leads (lees: bezoekers die zich aanmelden via jouw website) nog niet direct klaar is om te kopen/om de dienst af te nemen. Het gaat echter om de interesse die ze hebben getoond, het eerste aanknopingspunt is namelijk gelegd. Zorg ervoor dat er een duidelijk proces is waarbij je in contact kunt blijven met de klant en ze langzaam maar zeker te stimuleren/begeleiden door elke fase van de sales funnel. Hierbij is het belangrijk om de behoefte van de leads te begrijpen, waardoor je duidelijk en gepersonaliseerd met ze kunt communiceren. 

Data insights & analyses

Het is belangrijk om alle stappen van je salesfunnels/marketingprocessen continu te blijven meten. Hierdoor weet je waar verbeterpunten liggen en leer je jouw doelgroep alsmaar beter te begrijpen. De enorme hoeveelheid data die vandaag de dag beschikbaar is zorgt ervoor dat je enorm flexibel en wendbaar bent wanneer het gaat om het aanpassen van je processen. Zo zijn er verschillende ‘metrics’ die je bij kunt houden: KPI resultaten, website analytics, e-mail marketing analytics, landingspagina’s successen, social media analytics etc. etc. 

6

Sluit Menu