Marketing strategie

Een belangrijk onderdeel van marketing consultancy is het definiëren van een marketingstrategie en de vertaling hiervan naar uw potentiële consument. Dit middels de effectieve inzet van de juiste marketingtools, bij de juiste doelgroep op het juiste moment.

Voeg je koptekst hier toe

Weten waar uw staat m.b.t. uw marketingactiviteiten en hoe uw positie is binnen de markt, is essentieel om te (blijven) groeien. Marketingtrends veranderen en steeds sneller blijven nieuwe ontwikkelingen zich opvolgen. Bij marketing consultancy focussen we ons op uw marketingstrategie. De meest zinvolle marketingstrategie is er een die ervoor zorgt dat klanten jou benaderen in plaats van andersom. Waarom ze dit dit willen? omdat je daadwerkelijk iets toevoegt. Oude marketingtools als: agressieve marketingcampagnes, koude acquisitie, overmatig gebruik van salestermen en een overkill sturen aan e-mails met kortingen en aanbiedingen zijn inmiddels al lang verleden tijd. Dit komt omdat niet alleen bedrijven meegroeien met trends binnen nieuwe- en digitale media, de consument doet dit ook.

Een goede marketingstrategie moet uitgaan van ‘verdiende aandacht’ en niet van gekochte media. Ervoor zorgen dat (potentiële) klanten fan worden van je merk, omdat je interessante en relevante informatie biedt aan de juiste doelgroep, op het juiste moment, is het meest optimale resultaat dat je kunt behalen. In marketingtermen noemen wij dit het Inbound Marketing perspectief. Dit zorgt o.a. voor:

  • Beter bereik bij de juiste doelgroep op het juiste moment;
  • Gestructureerde en georganiseerde inzet van marketingmiddelen;
  • Hogere organische zichtbaarheid;
  • Positief imago en naamsbekendheid;
  • Meer inzicht in het rendement van de (marketing)investeringen;
  • Converterende leads;
  • Duurzame klantrelaties;

Neem gerust contact op om een keer vrijblijvend met ons te sparren over uw huidige marketingactiviteiten. Wilt u een offerte opvragen? Dat kan hier.

Onze werkwijze/diensten:

1

Opstellen marketing blauwdruk

Marketing consultancy start bij uw huidige situatie: de marketing blauwdruk. Om te bepalen hoe we de ideale situatie zo snel mogelijk kunnen realiseren, is het allereerst van belang om te weten waar u op het moment precies staat. Een marketing blauwdruk vormt de basis voor het zo optimaal mogelijk implementeren van uw marketingstrategie. Deze kunnen we vervolgens vertalen in de operationele marketingactiviteiten binnen uw organisatie. 

Content Marketing

Goede en effectieve inzet van content zorgt ervoor dat uw organisatie gevonden wordt op zoekresultaten waarop het gevonden wil worden. Samen gaan we op zoek naar de (latente) behoeften van uw consument. Uw organisatie is tenslotte de absolute vakspecialist binnen de markt. Middels de inzet van blogposts, e-books, webinars, case studies, e-mail marketing, videomarketing of infographics zijn (potentiële)klanten te overtuigen van uw boodschap en datgene wat de organisatie voor ze kan betekenen. Content marketing zorgt voor meer (kwalitatieve) bezoekers en uiteindelijk nieuwe leads.

2

3

Bezoekers genereren

Waarschijnlijk zit u bomvol ideeën voor het generen van content. Maar hoe zorgen we ervoor dat potentiële klanten, deze content ook daadwerkelijk vindt? Dit doen we middels SEO (Search Engine Optimization), zoekwoord analyses en social media marketing. Frequent bloggen is een van de beste manieren om kwalitatieve bezoekers te genereren en gezochte informatie aan te bieden. Middels social media gaan we deze content op effectieve wijze promoten zodat het de zichtbaarheid van uw bedrijf kunnen verhogen. 

Bezoekers converteren naar leads

Veel bezoekers hebben op een webpagina is natuurlijk leuk om terug te zien in de cijfers, maar uiteindelijk gaat het erom dat deze ook converteren naar leads. Het is daarom van belang dat bezoekers gestimuleerd worden om in actie te komen. Om te beginnen moet het voor de bezoekers direct duidelijk zijn wat er van hem/haar wordt gevraagd. Wanneer klanten op een landingspagina terechtkomen waar 5 verschillende boodschappen in ‘verstopt’ zitten is de kans nagenoeg 100% dat men de bezoeker kwijtraakt. Middels goede landingspagina’s, duidelijke call to actions en lead formulieren zorgen we ervoor dat bezoekers actief gebruik maken van uw website. 

4

5

Leads converteren naar klant

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het gros van de leads (lees: bezoekers die zich aanmelden via jouw website) nog niet direct klaar is om te kopen/om de dienst af te nemen. Het gaat echter om de interesse die ze hebben getoond, het eerste aanknopingspunt is namelijk gelegd. Zorg ervoor dat er een duidelijk proces is waarbij ze in contact kunt blijven met de klant en ze tegelijkertijd langzaam maar zeker te stimuleren/begeleiden door elke fase van de sales funnel. Hierbij is het belangrijk om de behoefte van de leads te begrijpen, waardoor er duidelijk en gepersonaliseerd met ze kunt gecommuniceerd wordt. 

Data insights & analyses

Het is belangrijk om alle stappen van je salesfunnels/marketingprocessen continu te blijven meten. Hierdoor weet u waar verbeterpunten liggen en leert u, uw doelgroep alsmaar beter te begrijpen. De enorme hoeveelheid data die vandaag de dag beschikbaar is zorgt ervoor dat u enorm flexibel en wendbaar bent wanneer het gaat om het aanpassen van de processen. Zo zijn er verschillende ‘metrics’ die men bij kan houden: KPI resultaten, website analytics, e-mail marketing analytics, landingspagina’s successen, social media analytics etc. etc. 

6

Voorbeelden van ons werk

Bob Noten Uitvaartbegeleiding

Alex Function Fitness

Casa Valle Erro

Sluit Menu