Marketing strategie

Een belangrijk onderdeel van marketing consultancy is het definiëren van een marketingstrategie en de vertaling hiervan naar uw potentiële consument. Dit middels de effectieve inzet van de juiste marketingtools, bij de juiste doelgroep op het juiste moment.

Voeg je koptekst hier toe

Weten waar je staat m.b.t. de marketingactiviteiten en hoe je positie is binnen de markt, is essentieel om te (blijven) groeien. Marketingtrends veranderen en steeds sneller blijven nieuwe ontwikkelingen zich opvolgen. Bij marketing consultancy focussen we ons op uw marketingstrategie. De meest zinvolle marketingstrategie is er een die ervoor zorgt dat klanten jou benaderen in plaats van andersom. Waarom ze dit willen? omdat je daadwerkelijk iets toevoegt. Oude marketingtools als: agressieve marketingcampagnes, koude acquisitie, overmatig gebruik van salestermen en een overkill sturen aan e-mails met kortingen en aanbiedingen zijn inmiddels al lang verleden tijd. Dit komt omdat niet alleen bedrijven meegroeien met trends binnen nieuwe- en digitale media, de consument doet dit ook.

Een goede marketingstrategie moet uitgaan van ‘verdiende aandacht’ en niet van gekochte media. Ervoor zorgen dat (potentiële) klanten fan worden van je merk, omdat je interessante en relevante informatie biedt aan de juiste doelgroep, of je product in de juiste behoefte voorziet op het juiste moment, is het meest optimale resultaat dat je kunt behalen. In marketingtermen noemen wij dit het Inbound Marketing perspectief. Dit zorgt o.a. voor:

To expect

Onze diensten

Marketingformatie

Wanneer we een (nieuwe) strategie gaan (her)vormen, starten we bij de huidige situatie. Waar staat het bedrijf op dit moment? Waar wilt het bedrijf naar toe? Vanuit daar vormen we samen een nieuwe, passende strategie welke we uitschrijven in realistische en haalbare doelen. Dit vatten we samen in een blauwdruk/formatie. Zo leggen we het aanvalsplan klaar voor de operationele uitvoering. 

–> Klaar voor de aanval?

het verhaal achter unplayed

Marktonderzoek

Ben je de mogelijkheden onderzoeken voor het toetreden tot een nieuwe (internationale) markt, zijn er ideeën over een nieuw concept (product, dienst of locatie) dan is een goed marktonderzoek met voldoende desk- en fiedresearch cruciaal voor het uiteindelijke resultaat. Op basis hiervan leveren wij een concreet advies met aanbevelingen of er potentie is en hoe je deze potentie kunt benutten!

–> Let’s start the search

Brainstorm

Wil je (samen met je team) brainstormen over een organisatievraagstuk waarin de effectieve inzet van marketing de oplossing kan zijn? Daar zijn we voor. We beschikken over vele creatieve en innovatieve tools om eens volledig, ongelimiteerd te kunnen nadenken. Daarbij leveren we perspectieven vanuit verschillende invalshoeken met daaraan gekoppeld een uiteindelijk concrete samenvatting met advies en aanbevelingen. 

–> Zin om te brainstormen?

Contentmarketing

Goede en effectieve inzet van content zorgt ervoor dat je organisatie gevonden wordt op zoekresultaten waarop je gevonden WIL worden. Middels de inzet van blogposts, e-books, webinars, case studies, e-mail marketing, videomarketing of infographics zijn (potentiële)klanten te overtuigen van jouw boodschap en datgene wat de organisatie voor ze kan betekenen. Content marketing zorgt voor meer (kwalitatieve) bezoekers en uiteindelijk nieuwe leads.

–> Begin nu met goede content!

Online zichtbaarheid

Een mooie website is leuk, maar als er geen bezoekers zijn heb je hier niet veel aan. Online zichtbaarheid ervaren wij als een veelvoorkomend vraagstuk binnen zowel grotere als kleinere bedrijven. Middels de inzet van goed geanalyseerde zoekwoorden en eventuele uitgedachte campagnes behalen wij voor jouw organisatie het meest optimale resultaat. Hierdoor zorgen we ervoor dat je potentiële klant ook daadwerkelijk bij jou terecht komt. 

–> Let’s get visible!

Interim

Voor organisaties met een interne marketingafdeling/personeel is het ook mogelijk om ons in te huren o.b.v. interim. Dit is altijd op basis van een vastgestelde periode tot maximaal een jaar. In geval van langdurigere opdrachten is verlening bespreekbaar. Ook voor kleinere bedrijven is het mogelijk om ons voor een vast aantal uren per maand in te zetten. Neem contact op voor de mogelijkheden via onze contactpagina.

–> Kopje koffie?

Let us show

PORTFOLIO