PERSONALISATIE: Van massacommunicatie naar een individueel gesprek

JOSKA KOCH – 4 maart 2020

Hoe is jouw marketingstrategie veranderd het afgelopen jaar? Massa communicatie, oftewel het schieten met content, advertenties, social posts etc. heeft plaatsgemaakt voor meer persoonlijkheid en op maat gemaakte content voorziet in een individueel gesprek met je klant. Zonder dat hier veel tijd of geld voor nodig is. Een van de belangrijkste, waarneembare trends binnen de marketing is dus ook: Personalisatie en Consumer Experience als gevolg hiervan.

De vraag moet dus eigenlijk zijn: WIE willen we WANNEER benaderen en met WELKE boodschap? Marketing is continu in ontwikkeling. De toekomst biedt dus ook nog veel potentie voor innovatieve marketingstrategieën. Wij zijn continu zoekende naar (opkomende) marketingtrends, waarvan wij geloven dat ze binnen nu en korte termijn van grote invloed zullen zijn op het marketing landschap.

Let’s kick-off: 4 belangrijke trends in 2020 PART I

Storytelling: sell a believe

 

Storytelling is niet meer weg te denken uit effectieve marketinginitiatieven. We verkopen tegenwoordig geen product of dienst meer, we verkopen beleving. Voornamelijk jongeren zijn vooral geïnteresseerd in authentieke, persoonlijke content waarmee ze zich kunnen identificeren.

Blog komt online op: woensdag 11 maart

S

For Marketing: the future is personalization

Zero click zoekresultaten en SEO

Tegenwoordig geeft Google automatisch het antwoord op zoektermen van gebruikers. Erg handig voor de gebruiker, maar niet voor bedrijven die hiervan afhankelijk zijn. Potentiële klanten komen dus minder op de website, waardoor we spreken van zero – click zoek resultaat. Dit is een essentieel onderdeel voor je digitale marketingstrategie in 2020.

Blog komt online op: woensdag 18 maart

Opkomst van robots / de invloed hiervan op de rol van de marketeer

Klantenservice, lead conversie en social media advertising zal komend jaar meer en meer door verschillende type bots worden verricht. Automation is dus niet meer weg te denken en de rol van de marketeer gaat aanzienlijk veranderen.

Blog komt online op: woensdag 25 maart

Opkomst van robots / de invloed hiervan op de rol van de marketeer

Wanneer chatbots je werk uit handen nemen door met klanten ‘het gesprek’ aan te gaan, kan je digitale content niet achterblijven. Waar hebben we het dan over vraag je je af? Voice search. Je kent vast SIRI wel van Apple, of welk Artificial Intelligence systeem (kunstmatige intelligentie) dan ook. 20% van de zoekresultaten per jaar via Google gaan namelijk via voice search. We voorspellen dat dit het komende jaar alleen maar meer wordt.

Blog komt online op: woensdag 1 april

Over Unplayed

Unplayed is een full-service Inbound marketing (automation) agency. Dit houdt in dat wij ons bezig houden met alle facetten die te maken hebben met de merkbeleving van jouw bedrijf. Onze blog is een online weerspiegeling van hoe wij zijn. Creatief, zakelijk en toch persoonlijk. Wij focussen ons op ‘verdiende aandacht’ in plaats van ‘gekochte media’.

Beniewd naar meer?

Benieuwd hoe jij personalisatie strategieën kunt inzetten binnen jouw bedrijf?

JOIN OUR NEWSLETTER!

Ontvang regelmatig relevante updates, nieuws over ontwikkelingen en interessante persoonlijke verhalen.

Instagram did not return a 200.