COVID19.. what’s next? Ondernemerslessen uit de crisistijd – CHAPTER COVID 19

september 3, 2020

15 maart 2020, onze minister-president voert zijn eerste persconferentie waarin hij de corona crisis als pandemie beschrijft. De eerste telefoontjes van klanten komen. ‘Waar gaat dit naar toe?’, ‘Heb ik jaren opgebouwd voor niks?’, ‘Hoe gaat mijn bedrijf dit overleven’ en vooral ook: ‘hoe ga ik de schade beperken en/of kom ik (en mijn bedrijf) hier sterker uit. Angst en wanhoop sloeg uiteindelijk om in sterke discipline en creativiteit. Welke lessen kunnen we trekken uit die ervaring? En waarom is juist nu kansrijk om te starten?

Begin dit jaar stonden ontwikkelingen van ons bedrijf nog in de kinderschoenen. Toen kwam corona. Plannen die we hadden, opdrachten die we kregen worden op de lange baan geschoven. Klanten zijn onzeker (logisch), bang om te investeren en we zien een gigantische daling van de economie. Hoe gaan we hier in godsnaam mee om? Ons bedrijf bestaat ook nog maar 2 jaar, hoe houden we zelf ons hoofd boven water en hoe blijven we rust en kalmte uitstralen naar klanten en vertellen we ze met een stalen gezicht (via zoom dan) dat alles goed komt, terwijl we eigenlijk zelf ook doodsbang zijn.  

Minimaal 2 jaar

Al gauw realiseerde we ons dat we er met piekeren en klagen niet gingen komen. Ik dacht even terug aan de bankencrisis vanuit de VS na de val van de Lehman Brothers en probeerde deze bevriezing van de economie te vergelijken met de periode die voor ons om de hoek stond. Ik snap dat dit geen vergelijking is die je mag maken. Maar ook toen wist niemand het meer en verdween van het ene op het andere moment, alle vastigheid. Ook al is de situatie van toen niet vergelijkbaar met die van nu, nemen we hieruit als les mee dat we minimaal 2 jaar moeten tellen voor enigszins herstel van de economie.

Better safe then sorry

‘Dat overkomt ons niet’ is in ieder geval een gedachte die wij niet meer zullen hebben. We gaan ervanuit dat de wereld op ieder mogelijk moment gewoon compleet op slot kan gaan voor een aantal jaar. Vanuit hier kunnen we realistische scenario’s en risicoanalyses gaan maken voor ons en onze klanten. Door uit te gaan van het slechtste scenario schetsen we een noodplan. We noemen dit ook wel een emergency exit. Dit plan bevat worst, mid en best case scenario’s. 

Ondanks de positieve gedachte die we constant willen hebben en het liefst ook willen overdragen, is de realiteit soms gewoon even niet zo positief. De cashflow en de liquiditeit liegen er namelijk niet om. Niet per se de leukste onderwerpen om dus over na te denken, want (zeker als marketeers zijnde) focussen we ons het liefst op klantengroei, maar aan gebrek aan omzet gaan we niet kapot. Aan gebrek aan cashflow en liquiditeit wel. Een emergency plan met 3 soorten uitgangen is dus essentieel om te continuïteit van ons bedrijf te kunnen waarborgen. Better safe then sorry.

Het nieuwe normaal

We realiseren ons dat we onszelf en ons bedrijf moeten aanpassen en inrichten op het nieuwe normaal. Ieder nadeel heeft letterlijk gezien ook zijn voordeel. Zo is het voor bedrijven die beginnen tijdens of net na de crisis juist een heel goed moment. Een voorbeeld daarvan is onze vaste partner in Marketing Automation, Sharpspring. Na de kredietcrisis in 2008 kwam er ruimte voor SaaS bedrijven (software as a service). 

Ditzelfde zagen we ook terug in de huidige COVID 19 crisis. Bedrijven werden ineens gepusht om tot het uiterste van hun creativiteit te gaan. Nieuwe initiatieven werden op alle hoeken van de straat uit de grond gestampt en ineens verdween de angst die we voelde in het begin van de pandemie. Sterker nog: de angstcultuur maakte plaats voor intense discipline om een duurzaam en stabiele organisatie te bouwen en verhoogde ons innovatieve vermogen. Alleen het echte resultaat daarvan, zullen we pas over een paar jaar merken.  

Better safe then sorry

Over Unplayed

Unplayed is een full-service Inbound marketing (automation) agency. Dit houdt in dat wij ons bezig houden met alle facetten die te maken hebben met de merkbeleving van jouw bedrijf. Onze blog is een online weerspiegeling van hoe wij zijn. Creatief, zakelijk en toch persoonlijk. Wij focussen ons op ‘verdiende aandacht’ in plaats van ‘gekochte media’.

Beniewd naar meer?

On Key

Related Posts

test

dit is een test dit is een test.

sharpspring gold certified

Unplayed Sharpspring gold certified

CHAPTER BUSINESS Unplayed: Sharpspring Gold Certified partner JOSKA KOCH – 2 maart 2020 Sinds vorige week is Unplayed officieel erkend als ‘Sharpspring Gold Certified’. Middels

Perfect Audiences

Perfect Audiences

LET’S AUTOMATE PERFECT AUDIENCES BY SHARPSPRING JOSKA KOCH – 5 februari 2020 Perfect Audiences, een onderwerp wat we al kort besproken hebben in deze blog.

JOIN OUR NEWSLETTER!

Ontvang regelmatig relevante updates, nieuws over ontwikkelingen en interessante persoonlijke verhalen.